ЕК ще започне да наблюдава и оценява плурализма на медиите в

...
ЕК ще започне да наблюдава и оценява плурализма на медиите в
Коментари Харесай

ЕК ще следи за плурализма в медиите

ЕК ще стартира да следи и прави оценка плурализма на медиите " в аспектите му, отнасящи се до върховенството на правото ", съобщи зам.-председателката на ЕК Вера Йоурова, отговаряща за прозрачността и полезностите, представена от " Свободна Европа ". Тя приказва в ЕП в Страсбург. Мярката ще бъде част от новия механизъм за върховенството на правото, върху който сега се работи интензивно в Брюксел.

Механизмът ще включва мониторинг от Брюксел в три области: самостоятелност на правосъдната власт, битката с корупцията и медийния плурализъм. Той трябва да размени Механизма за съдействие и инспекция, с който Европейска комисия следи битката с корупцията и правосъдната промяна в България и Румъния.  " Ще предложим механизъм за върховенството на правото за всички страни в скоро време, с цел да подобрим предварителната защита, наблюдението и разговора със страните членки ", сподели  Йоурова в границите на спор за обстановката в Малта и хода на следствието на убийството на проверяващата журналистка Дафне Каруана Галиция. Евродепутати настояха за незабавна оставка на малтийския министър председател Джоузеф Мускат, откакто негов консултант бе арестуван по съмнения, че е обвързван с закононарушението.

В понеделник късно вечерта Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Екологичен потенциал разиска обстановката с върховенството на закона в Полша и Унгария. Констатацията е, че в двете страни нещата се утежняват и стартираните наказателни процедури би трябвало да продължат.  

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР